vraagteken-g2x

Gebouwbeheersysteem
met toegevoegde waarde

Beheerders van vastgoed lopen vaak tegen dezelfde uitdaging aan. Informatie die niet eenduidig is en wat op papier in ordners, in mappen op servers of in hoofden van werknemers verspreid door de organisatie is te vinden. Het beheersen van juiste informatie draagt bij tot het minimaliseren van het grootste risico, namelijk vezelverspreiding. Met een goed gebouwbeheersysteem wordt deze informatiebeheersing kinderspel!

Met CheckGebouw is alle informatie over asbest uit de deelsystemen op één centraal punt beschikbaar. De database geeft inzicht in welke complexen (mogelijk) asbestbronnen aanwezig zijn. Ook wordt duidelijk in welk gebouw en in welke ruimte de asbestbron is gelokaliseerd. De asbesthoudende of asbestverdachte toepassingen in uw gebouwen zijn met het online gebouwbeheersysteem overzichtelijk en eenvoudig in te zien en te beheren.

Veiligheid door kennis

De overheid gaat meer en meer toezien op het aanpakken van risico’s voor de veiligheid en gezondheid van uw bewoners, huurders, werknemers en klanten.  Het is niet te voorspellen in welke gebouwen en installaties asbest aanwezig is, dus verrassingen zijn niet uit te sluiten. Krijg grip op asbestverdachte situaties. Laat u niet verrassen.

Met CheckGebouw pakt u de risico’s aan bij de oorzaak. De medewerkers op de werkvloer weten vaak nu niet waar het asbest zit. Het gebouwbeheersysteem voorziet de medewerkers vóór aanvang van de (onderhouds)werkzaamheden van de benodigde informatie over waar het asbest en de asbestverdachte toepassingen zijn aangebracht in het gebouw. Nadat ze hiervoor zijn geautoriseerd, kunnen medewerkers op hun telefoon of tablet de plattegrond en foto’s inzien.

Ook kunnen de medewerkers, die zijn gemachtigd, in CheckGebouw meldingen aanmaken van nieuwe asbestverdachte situaties. De web-applicatie zorg ervoor dat de asbestbeheerder en de manager van de afdeling of business unit een melding krijgen. Zo ontstaat er een alerte organisatie die bijdraagt aan een veilige werk- en leefomgeving. Tevens neemt de asbestbewustheid binnen het bedrijf hierdoor enorm toe.

Wij geven u graag persoonlijk advies!

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend de kosten op.

Met CheckGebouw voorkomt u dat uw medewerkers met asbestverdachte toepassingen in aanraking kunnen komen of in een asbestverdachte omgeving gaan werken. Daarmee wordt vanzelfsprekend ook het aantal asbestcalamiteiten op de werkvloer beperkt en worden de onderzoek- en opruimkosten aanzienlijk verlaagd.

De hoofdbeheerder kan naast eigen medewerkers ook medewerkers van leveranciers zoals installatiebedrijven, bouw- en renovatiebedrijven en liftonderhoudsbedrijven autoriseren voor gebruik van het gebouwbeheersysteem. Verder is het interessant te weten in welke gebouwen u moet investeren en welke u het beste veilig kunt slopen.